Sunday, 29 November 2015

Luahan merepek jam satu pagi.

Salam....

Sudah lama terfikir untuk tutup blog ni. Tapi entah kenapa rasa macam sayang walaupun lama gila tak tulis benda-benda merepek.. hahaha.

Sebenarnya banyak benda dah berlaku. Tapi tak tahulah apa impaknya dalam diri. Mungkin masih kuat berpegang prinsip just follow the flow. "hidup untuk hari ini, dan berhenti berfikir benda-benda yang belum pasti."

Btw, i'm in my final year at blcu. Cepat sangat masa dah berlalu. Tak sangka kan? hahaha.. 
di tahun akhir, baru aku perasan banyak benda yang dah disia-siakan, banyak benda lagi tak dicuba, banyak masa yang terbuang entah ke mana dan apa faedahnya, banyak waktu hanya untuk puaskan nafsu tidur, banyak juga sakitkan hati orang.. hmmm... (but no! i'll never ask for forgiveness)

Sebenarnya malam ni tengah baca ziliao untuk tulis kaiti baogao lunwen, dan tetiba laju ja kepala mengarang puisi? macam tak layak dipanggil puisi, mungkin patut panggil luahan adahanz yang kuat merepek di jam satu pagi. Ada je sebelum ni tulis tapi kebiasaannya ditulis dan tersimpan kemas di dalam note handphone dan selalunya tiada penamat, tergantung di tengah-tengah sebab memang menghidapi sejenis penyakit hangat-hangat tahi ayam. So, ni je yang sempurna dan setelah difikir panjang barulah sanggup nak letak sebagai lagi satu post merepek di dalam blog.

Semalam yang ditinggal pergi,
esok yang belum pasti,
waktu yang laju berlari,
masa yang tidak berhenti.

Di dalam keserabutan hidup,
ku pejamkan mata,
bertanya pada kalbu yang berdebu,
kemanakah kaki harus melangkah,
mencari makna hakiki,
mengenal tujuan abadi.

Di tengah jutaan manusia,
ku pandang kosong,
jalan yang sama,
namun destinasi terpesong,
jiwa yang lohong.

Ahh...
melamun jauh lagi
tanpa sedar mereka sudah jauh pergi,
namun aku tetap terperangkap di sini,
benar juga,
fikir lama saja tanpa usaha
belum tentu bermakna.


Di antara ribuan langkah,
Yang mana satu bawa bahagia?

Thursday, 16 April 2015

First Love


Tajuk tu bukan sebab nak bercinta.
tu tajuk lagu.
seminggu ni asyik dengar lagu tu tak henti2
ni semua salah drama korea " The King 2 Hearts"

boleh laaa best jugak
not bad( not bad2 pon ulang 3/4 kali gak)
tapi ulang part princess Lee Jae Shin n Captain Eun Shi Kyung tu je..
hehehe...

bapak sedih... 
actually aku rasa dia jadi sedih bukan setakat eun shi kyung tu mati je, tapi sebab dia dah janji dia akan balik kat princess tu, tapi dia tak balik. 
k.. aku lambat citer lama gila da ni.. 
tapi aku punya mood tengok korea ni xda. 
hahaha.. 
ni pon sebab terminat lee yoonji ni. 
 

i frust betul.
 apsal setiap cerita yang aku suka ending dia mesti sedih.?

k bye.


FIRST LOVE BY LEE YOONJI
 
We started out as friends, as changed lovers
As we started to reason your heart inside my own
I believed a butterflies in my stomach Would spin into fate
I was childish, it was my initial love

Breathing alone gave me happiness
It was adore like a sunshine
I suspicion it would be forever,
but all we have are a memories

Broken heart, unhappy tears they’re all okay
It’s fine if I’m left with unpleasant memories
My heart initial chose you.
The initial adore we felt is some-more than enough.
I will adore we forever, my initial love.

That lick with we is enchanting and exhilarating
My heart starts to kick only like this
Whisper of adore that is prohibited like a flame
My initial adore that had dreamed of a future

Your grin creates me smile
Love that is like a stars
Satisfying, really, during that time
Beautiful times

Broken heart, unhappy tears they’re all okay
It’s fine if I’m left with unpleasant memories
My heart initial chose you.
The initial adore we felt is some-more than enough.
I will adore we forever, my initial love.
The initial adore that used to adore happily




 nampak betapa boringnya aku sampai tulis benda ni kat blog yang ntah apa pekdahnya tah. 
erghhh.
T.T

 




Tuesday, 10 March 2015

rindu


sepi dalam keriuhan
menangis di sebalik senyuman

i lost myself in my own world, 
in my own imagination.

boleh aku putar kembali waktu?
kutip balik usia yang disia-siakan,
  memori yang dibiar pergi dan tak pernah dihargai. 






rindu pada waktu lalu,
pada diri sendiri,
pada zaman suka tulis kat blog walau merepek.
hahahaha