Sunday, 22 July 2012

S.K.S

hai kawan...
enam tahun aku menyepi... buat hal sendiri... kalian kawan kalian juga lawan.. mungkin aku yang sombong.. lepas tinggalkan sekolah rendah dan aku dpat tawaran ke asrama.. hubungan kawan itu terputus.. seolah bernokhtah.. tapi aku tak lupa.. sejak dulu sampai hari ini... mungkin ingatan kabur-kabur sebab waktu yang berlalu... 

kawan
aku pulang ke kampung halaman.. jika aku keluar rumah nak ke pekan.. aku lalu tempat kita membesar dan kita timba ilmu.. sekolah pertama.. malangnya dulu zaman sekolah, kita masing-masing anak kampung yang sengkek. tak ada kamera untuk ambil gambar kenangan.. tapi kenangan itu ada.. 

kawan..
aku pulang.
tapi mungkin bukan waktu kita berjumpa.. 
cuma aku dengar pelbagai cerita.. baik buruk suka duka.. 
aku akan bertanya,
dimana kalian sekarang?.. belajar dimana? hidup macammana?
dan mereka bercerita..
aku tumpang gembira mendengar berita kalian.. 
tapi tak aku nafikan ada perasaan sedih yang aku pendam..
bila aku dengar khabar yang menyentap hati.. 

kawan..
setiap orang buat silap bukan...
aku juga...
jika aku bisa meminta
aku minta agar persahabatan ini tak putus.
aku masih kawan.
dan akan kekal sebagai kawan.

setiap anak Adam itu berdosa bukan? moga Allah ampunkan kita semua..
dibahu siapakah akan tergalas tanggungjawab menunjukkan jalan kepada mereka?

Saturday, 21 July 2012

Ramadhan 
tertutup pintu-pintu neraka,
terbuka luas pintu syurga,
tergari iblis penghasut iman,
ditinggalkan pesan pada si nafsu,
jangan dibiarkan anak Adam hanyut,
dalam kebaikan dan janji Tuhan,

ya..
yang tertinggal
N.A.F.S.U

ya ramadhan,
Engkau tiba disaat aku tidak bersedia,
Bukan tiada masa,
cuma leka dengan dunia,
semoga yang aku sambut biasa-biasa,
melahirkan sesuatu yang luar biasa.

tunggu aku
tarik aku
bawa aku
ke gerbang Syurga.

p/s: 3,4,5 ogos.. aku masih keliru, was-was melampau mungkin... 
jawapan yang diminta... belum mampu diberi... 

Thursday, 12 July 2012

si tua!

falling in love..
who?
me! 

oh.. this is really crazy!

ok..
T.I.P.U

ini semua berpunca dari kebosanan aku yang melampau..
maka oleh sebab dah tertarik dengan WATAK Severus Snape
maka habis movie yang ada Alan Rickman nie aku belasah download..
walhal banyak kali dah aku khatam..
dulu minat tp minat severus snape je...
tapi mungkin sebab sekarang tengah B O S A N..
maka dengan orang yg bawak watak pon aku minat..
ntah apa-apa je..
-.-''



nampak tua kan?
xlah.. 
66 tahun je umur die.. 
lol~
sumpah GILA!

Monday, 9 July 2012

S.S

ntah.
hari ni macam sedih semacam jerk..
macam ada benda tak kena
ada yang hilang
:'(

..........................................

tengok harry potter yg ntah kali bape dah khatam..
owh
aku minat severus snape
the bravest man in harry potter's movie bak kata heronya..
ya..
hero yang tidak didendang.
cold outside, warm inside.
cinta itu tak semestinya memiliki..
kan? 
:')

rambut dia cool kan?
hahaha.. :p

Friday, 6 July 2012

home

Aku yang kembali kepada yang asal... welcome back Ada... semoga kau berjaya dan tabah... I'm home..

Tuesday, 3 July 2012

Iqra'.. bacalah!

pesta buku Selangor 2012...
:)
versus_hlovate (buku pertama yg buat aku rasa tak senang,kali nie harap baca ada sesuatu yang buat aku rasa)
rooftop rant_hlovate (maybe ni buku hlovate yg belum aku pernah baca lg)
syahadah gadis ateis(tajuk buku nie sangat menarik minat)
batu-bata kehidupan_hilal asyraf( tadi jumpa buku2 die yg lain... nak beli tp kewangan x mngizinkan)
Di hamparan Shamrock(penulisnya ustaz hasrizal pmilik blog saifulislam.com.. tulisan nya mnarik dan x bosan mmbaca!)
sun tzu art of war(buku untuk seorang kawan sekolah)


ekh... x sabar tunggu buku dari penulis yg aku minat!
:D

haaaa!!
majalah jom! yg aku kenal di china..
4 edisi pertama... ngeee :)
errr.. edisi kedua ade tertinggal di china! 


lama-lama aku sedar...
kegilaan aku sukar dikikis...
:D
hidup..
hidup..
ada apa pada hidup?
kehidupan bukan hanya sekadar membaca..
tapi
apa dia??

Tawakal itu pada permulaan usaha..
Redha itu pada saat pertama menerima ujian.
kau sedar?
dimana tahap kau sekarang??

#result exam!!
heee~~

BACALAH DENGAN NAMA TUHANMU YANG MENCIPTAKAN.
(surah Al-Alaq:1)
wahyu pertama!!